top of page

Om

kaninköpet

Checklista    |    Boka kanin    |    Till Salu

Ta dig tid att läsa igenom hela hemsidan!

Att köpa ett djur som lever i ca 10 år

krävs mycket planering och fundering.

Medföljer vid köp av kanin

»   Stamtavla / Härstamningsbevis
​»   Öronmärkt och ägarregistrerad i SKVF.
»   Övergångsfoder med instruktioner om  
​     övergången.
»   Kaninungepaket från Brit innehållande godis, pellets
     och rabatt på foder.
»   Bettfelsgaranti.*
»   Återlämningsgaranti.*
»   Gemensam hälsokontroll.
»   Bettfelskontrollerad.
»   Könsbestämd.
»   Kloklippt.
»   Fullt frisk, uppfödd med kärlek och omtanke. 
»   Dagligen hanterad av vuxna och barn i närheten av hund & katt.
»   Hemgångsråd.
»   Livslång telefon/mail-support!

»   Förköpsrätt till fler kaniner. *
»   Skötselråd hittar ni på min andra hemsida     
              www.kaninmagazinet.se.

 

Rabatt på extra tjänster

»   Se Tjänster

Efter köpet

Alla kaniner är personliga för mig och jag älskar att höra hur det går för dem i sina nya hem! Skicka gärna bilder och text, jag uppskattar det mycket!

Mina önskemål till nya ägare:
» Målsman är ansvarig för kaninen tills barnet fyllt 18 år.
» Ta hand om kaninen på bästa sätt och följa Sveriges lagar kring djurhållning.  Läs om lagarna här.
» Gärna finnas burkompis eller "grannkanin" om kaninen inte bor inomhus.
» Fodra kaninen med övergångsfodret enligt instruktionerna.
» Var rädd om stamtavlan/härstamningsbeviset, det ska följa med kaninen hela livet.

Önskar bli kontaktad om följarna inträffar kaninen:
» får en ärftlig sjukdom: så jag kan påverka min avel och undvika det i framtiden.
» ska avlivas eller avlidit.
» ska säljas: utnyttja gärna återlämningsgarantin!

Allt detta är för att jag vill försäkra mig om att mina ungar har ett bra liv och att jag ska kunna jobba vidare med min avel i rätt riktning.
Jag säljer inga kaniner där jag misstänker defekter!

​Pris

1200:- /st oavsett pälstyp och färg. Dem kostar lika mycket pengar och tid att föda upp oavsett utseende så därför gör jag ingen skillnad i pris beroende på utsida.
 

​Åldersgräns

Inga kaniner säljes till barn under 18 år. Målsman måste kontakta mig, betala handpenning, stå som ägare på köpeavtal och registrering och vara med när kaninen hämtas. Barnen får mer än gärna vara med under hela köpeprocessen och lära sig hur man tar ansvar men målsman har alltid huvudansvaret. Inga kaniner säljes som överrasknings-presenter!
 

Leverans och transport

Kaninungarna är leveransklara vid 8 veckors ålder.
Läs denna checklista innan du hämtar din kanin så allting är förberett och klart när kaninen ska flytta.
- CHECKLISTA!

Om du bor långt ifrån mig så brukar vi kunna ordna transport, alt att jag kör hem kaninen till dig mot ersättning. Vi diskuterar det vid tingningen. Jag kan tipsa om många bra sidor för djurtransporter och höra runt bland kontakter men du står för alla kostnaderna och sökningen efter transportör.

Kaninerna ska i första hand hämtas senast 2 veckor efter leveransdatumet, därefter hyrs kaninen in på kaninhotellet (i mån om plats!) tills ägaren kan hämta kaninen.


Bettfelsgaranti *

Kaninerna säljs bettfelskontrollerade och ingen kanin med minsta misstanke om bettfel säljs. Dock kan bettfel i mycket sällsynta fall uppkomma senare än 8 veckor så därför lämnar jag genetisk bettfelsgaranti fram till 6 månaders ålder. Då är kaninen vuxen och bettet påverkas inte av generna längre. Däremot kan fortfarande kaninen få bettfel, men då beror de på yttre faktorer tex skada, fel foder eller att kaninen är understimulerad och biter på fel saker m.m.
Garantin innebär att den drabbade kaninen flyttar tillbaka till mig och köparen får en ny likvärdig kanin i utbyte.


Återlämningsgaranti *

Om något inträffar som gör att du inte kan ha kvar kaninen så är den ALLTID välkommen tillbaka hit. Köpesumman fås inte tillbaka och jag tar ingen avgift för att kaninen ska komma tillbaka utan erbjuder en lösning så att kaninen kommer till ett hem den känner igen.
Om läget är akut och jag inte har plats så behöver bur + tillbehör följa med, annars hjälper jag till så gott jag kan under tiden kaninen bor kvar hos er. OBS! Innekaniner kan enbart lämnas tillbaka mellan april-september.

Förköpsrätt *

Det är många som återkommer och vill köpa fler kaniner efter sitt första kaninköp här. Ni får då möjlighet att tinga kaniner före de som inte köpt här tidigare. Anledningen till det är att jag är väldigt glad att ni kommer tillbaka, jag vet att hemmet fungerar och många köper 1 kanin först för att invänta kastrering och sen skaffa en kompis, då ska det inte ta för lång tid för kaninens skull att få sällskap. 

12 timmars svarstid

12 timmar är tiden ni har på er att lämna svar ang en tingning. 
Hör jag ingenting från er så måste jag ta för givet att ni inte är intresserade längre och då får någon mer intresserad chansen att tinga istället.​

 

Detsamma gäller när kaninen är tingad och vi har bokat flyttningsdag, dyker du inte upp och jag inte hör något så blir kaninen åter till salu efter 12 timmar.

Besöka kaningården

Hur mycket jag än önskar att det fanns tid att öppna kaningården för alla besökare så finns det begränsat med tid för just det.  Det är också riskabelt pga smittor (kaninpest och kaningulsot) som kan komma in i kaningården varje gång vi får besök utifrån. 
Jag tar endast emot besök av de som är aktuella för köp av kanin, de som redan har tingat sin kanin och de som vill köpa foder (då ingår ej kaninvisning!).  På våra kurser och träffar kan ni även träffa kaninerna. ​Övriga besök hinns inte med helt enkelt.
Ett besök i kaningården är max 45 minuter och vi bokar alltid en tid att ses. Dina 45 minuter startar när klockan säger, är du sen så får du tyvärr mindre tid med kaninerna då det ofta är flera besök bokat samma dag. 
Jag har familj, jobb och ett liv utanför kaniner, detta är min hobby så jag ber er respektera mitt privatliv och inte spontanbesöka mig och plötsligt knacka på dörren. Jag gör personligen allt jag kan för att hjälpa er, men vill ha hyfsat lugn och ro hemma för min familj. 
Adress och telefonnummer fås efter avtalad tid.

Det tar tid att göra kaniner sociala!

Jag prioriterar tid med kaninerna, jag älskar sociala och trevliga kaniner och vill ha alla mina kaniner så - vilket kräver jobb!
Därför mailar jag inte er enskilt med uppdateringar om hur det går eller skickar bilder utan lägger istället ut det på Instagram och Facebook,
så kan ni allihopa följa kaninerna där istället. Det blir mindre tid vid datorn för min del och mycket mer tid med alla kaniner.
Alla ska ju få sin dos av kärlek och hantering varenda dag, i ur och skur. ♥
​Skulle ni sakna någon uppdatering eller har frågor så hör av er så ska jag absolut ge er senaste nytt!

Under helger, röda och lediga dagar så svarar jag oftast inte på mail utan är tillbaka vid datorn nästkommande vardag. Under vår och sommar får jag extra mycket mail och då blir svarstiden upp mot 1 vecka.
​Kaninköpare som har mitt telefonnummer kan alltid ringa vid akut rådgivning, dygnet runt!

bottom of page