top of page

Kaniner är sociala, låt dem vara det!

Kaniner trivs väldigt bra tillsammans och bör hållas minst i par om det finns möjlighet!
Dock skrämmer ihopsläppet många och alltför många särar på kaninerna och tror att det inte funkar, när det egentligen är vi människor som gör det besvärligt för kaninernas naturliga instinkter genom att blanda in våra egna känslor.
Vi har börjat filma hur det ser ut när kaniner släpps ihop hos oss för att sprida kunskap och styrka vid ihopsläpp. Vi strävar efter att alla våra kaniner (ej fertila hanar) ska bo med minst 1 annan kanin och avlar inte på kaniner som inte är vänligt inställda mot andra. Vi har släppt ihop många kaniner under åren och det är i mycket sällsynta fall som det inte funkar mellan 2 individer. Ungefär 1% av våra försök. MEN alla kaniner bråkar i början, alla! De måste hitta en rangordning, vem bestämmer? Som många andra djur sker detta med mer eller mindre våld, för vissa går det snabbare än för andra. 
Den starkaste hamnar högst i rang och de andra i turordning under. Man får inte glömma att söta kaniner är djur med instinkter och naturliga beteende, de är faktiskt ganska så tuffa mot varandra i början! Titta gärna på filmerna, fler kommer efterhand som vi släpper ihop fler kaniner.

bottom of page