top of page

Boka kanin

De bästa hemmen går först!

Checklista    |    Till Salu

På denna sida går vi igenom hur du köper en kanin av oss.

Vi har ingen kölista - den tiden lägger vi på kaninungarna istället!

Planering och parning: 

Genom att följa oss på sociala medier (Facebook+Instagram) så får du direkt se vad som sker i kaningården, nästan varje dag!

Du får information om när kullar beräknas komma, när de kommit, hur det går, vad det finns för kaninungar och personligheter, när intresseanmälan öppnar/stänger, livet i övrigt i kaningården och MYCKET mer. Våra sociala medier är öppna så att du kan följa oss även om du inte är medlem!

På hemsidan ser du mer detaljerad info om kullarna, släktskap, leveransdatum, vad som ingår i kaninköpet, lämnar intresseanmälan m.m
För att boka kanin är det viktigt att hålla koll på våra sidor!
Det är ditt ansvar att köpa kanin och visa intresse. Jag kommer inte jaga dig, isåfall går hellre kaninerna till någon annan som visar mer intresse :) 

Klicka här för att följa oss:

36525224_1765030363583501_53584508010669
IMG_20181014_182626_432.jpg

Kaninungarna 1-4 veckor gamla:
Denna första bebistid är den osäkraste tiden för ungarna och mitt största fokus ligger på överlevnaden.
Fram till 3 veckors ålder då ungarna börjar äta fast föda så kommer de finnas för beskådning på sociala medier. 

 

 

Intresseanmälan 5-6 veckor gamla:
Intresseanmälan öppnar när kullen är ca 5 veckor och gått igenom alla första hälsokontroller, så du har gott om tid att fundera över om kullen är rätt för dig innan du anmäler dig samt kolla av om deras leveransdatum passar ditt kaninköp. Du kan även rådfråga innan du skickar din anmälan om det är något du vill veta/diskutera. På hemsidan och sociala medier meddelar jag vilka datum som anmälan öppnar och stänger, så åter igen är det där du ska ha koll.
För att visa intresse så fyller då i formuläret på respektive kullsida på hemsidan. Du kan anmäla dig till så många kullar och ungar du vill och har intresse för. Formuläret ligger bara synligt när det går att lämna intresse.

När intresseanmälningen stängt så tar jag INTE emot fler anmälningar. Skulle någon bli utan köpare så kommer kaninerna säljas senare via instagram.

Det kommer eventuellt finnas möjlighets att besöka ungarna innan intresseanmälan stänger - i mån om tid och om det inte finns pest eller gulsot aktivt i området.
Jag kommer neka hem som jag anser inte är tillräckligt bra, och meddela varför. Förhoppningsvis kan vi lösa det som felar :)Tingning 6-7 veckor gamla:
När intresseanmälan stänger är det dags att boka (tinga) ungarna och jag går igenom alla intresseanmälningar. Tidigare kaninköpare får tinga kaniner först eftersom jag vet vad det är för hem och dem vill ha sällskap till tidigare köpta kaniner. Därefter väljs de hem som jag anser är mest lämpliga för aktuella ungar. Om det är flera som känns bra så tittar jag på historiken, om någon har lämnat intresseanmälan tidigare så får dem lite förtur annars är det första intresseanmälan in som avgör. Jag gör allt jag kan för att vara rättvis och tillmötesgående, hoppas alla ska känna sig rättvist behandlade och vara nöjda.

 

Var beredd att gå vidare med din intresseanmälan och betala tingningsavgift.

Jag kontaktar alla som lämnar intresse så snart jag kan, även er som inte gick vidare till tingning den gången. När du får ett mejl (och sms) angående din intresseanmälan så har du 12 timmar på dig att lämna besked ang en tingning. Hör jag ingenting från dig inom 12 timmar så måste jag tyvärr tro att du inte är intresserad och jag går då vidare till nästa som är intresserad. 
Vi kommer tillsammans checka av om kaninen är aktuell för dig och passar in på dina önskemål, tex vissa kaniner lämpar sig inte så bra för utställning.

Det viktigaste är att rätt kanin hamnar i rätt hem och att alla är nöjda och glada ca 10 år framöver! 


En tingningsavgift betalas alltid in för att boka en kaninunge tills dess att den är leveransklar. Det är hälften av summan som kaninen kostar. Tingningsavgiften är en förskottsbetalning så att jag vet att du kommer köpa kaninen när den är tillräckligt gammal. Genom att betala in tingningsavgiften så godkänner du att den inte betalas tillbaka om du hoppar av köpet senare eller missbrukar reglerna för att behålla tingningen.
För att tingningen ska ligga kvar på kaninen så måste du alltid vara kontaktbar inom 12 timmar  (eller meddela att du inte kommer vara kontaktbar vissa datum) och dyka upp på avtalad tid för hämtning. Skulle det däremot hända något från mitt håll att jag inte kan sälja kaninen, tex pga skada/sjukdom som gör att kaninen inte kan flytta så avbryts tingningen och tingningsavgiften betalas självklart tillbaka. Det är som en "försäkring" till oss båda att kaninen kommer flytta till just dig.
När kaninen är tingad är det dags för dig att köpa allt som behövs för din nya vän. Den kommer snart flytta in till dig.

Hämtning 8-10 veckor: 

Ca 1 vecka innan kaninen är leveransklar så bokar vi in ett besök för hämtning. Besöket tar max 45 minuter. Tiden startar när vi har avtalat tid, blir ni sena så har ni mindre tid här. Jag ber er respektera tiden vi bestämmer då det ofta är besök både innan och efter samt andra planer för dagen. Dyker du inte upp och inte hör av dig så avbryts tingningen som jag skrev tidigare, efter 12 timmar.

Hämtning ska ske inom leveransdatum som står på kullsidan, behövs längre tid för att hämta din kanin så kan du hyra in kaninen på inackorderingen - i mån om plats! - tills du kan hämta den. Se aktuella pris för inackordering under Tjänster. Inackorderingen ska betalas i förväg för att jag ska hålla kvar kaninen.
Under hämtningen så skriver vi i köpekontrakt, registrering, går igenom alla andra medföljande papper och foder samt gör en hälsokontroll på kaninen och går igenom eventuella frågor innan ni får åka hem tillsammans och påbörja ert liv ihop! 
Jag är alltid kontaktbar efter kaninköpet ifall ni behöver hjälp med något :)

bottom of page